De regels die in de meststoffenwet zijn vastgelegd ter attentie van het vervoer van dierlijke meststoffen, compost en zuiveringsslib spelen een belangrijke rol binnen onze bedrijfsvoering (erkend intermediair) en die van onze klanten. Daarom zijn alle voertuigen die dierlijke mest aan- en afvoeren uitgerust met automatische monstername apparatuur, verpakkingssystemen en AGR-GPS om de laad- en loslocaties te registreren.
Als gevolg van de eis dat alle aan- en afgevoerde mest geijkt moet worden gewogen beschikken wij over drie mobiele wegbruggen en een geijkt weegsysteem voor alle opleggers. De weegbruggen liggen in de nabijheid van de opslagsilo’s die we op dat moment aan het vol- en/of leegrijden zijn. De vervoersbewijzen dierlijke mest (VDM) van elke vracht worden verwerkt in een geautomatiseerd systeem die de gegevens elektronisch uitwisselt met een geaccrediteerd laboratorium dat voor ons de mestanalyse verzorgd.
Alle mestmonsters worden geanalyseerd op fosfaat, stikstof en kali. Na één tot twee weken zijn de uitslagen in ons computersysteem bekend. Hierna kunnen we de gegevens elektronisch doorzenden naar de overheid (RVO).
Voor de vervoersbewijzen zuiveringsslib en compost (VZC) beschikken we over een soortgelijk administratiesysteem waarmee we deze vervoersbewijzen eveneens elektronisch kunnen indienen bij de RVO. Zo kunnen we voor al onze klanten nauwkeurig de mineralen aan- en afvoer bijhouden.